TEMPORADA ANUAL

PLANIFICACIÓ ANUAL COMPLERTA -- a consultar


Què inclou?

_ Planificació mes a mes amb les dades corresponents a les sessions d'entrenament.

     * A partir de les dades personals de l'esportista (pes, alçada, edat, Freqüència Cardíaca de repòs) es calculen els percentatges d'intensitat de treball per a cada sessió i s'elaboren les sessions adaptades al seu nivell de rendiment.

     * L'esportista rep a l'inici de temporada el planning d'entrenament referit al seu calendari de competicions personal, i ell mateix es distribuirà les sessions al llarg de la setmana en funció de la pròpia disponibilitat.

     * Exemples de diverses taules de treball per a la complementació amb el treball de Força i Flexibilitat.

     * Exemples de sessions d'entrenaments de qualitat per aumentar el rendiment (treball continu-intens i extens-, fraccionat-fartleks i sèries-, complementari-exercicis específics per la millora de la musculatura específica de la modalitat esportiva.

Què no inclou?

_ Modificacions de la planificació a partir dels canvis que faci el propi esportista durant la temporada:

     * noves competicions afegides,

     * períodes de repòs durant la recuperació de lesions,

     * vacances,

     * altres situacions que no permetin seguir la progressió (saltar-se entrenaments, modificació de l'ordre establert per a cada sessió, no respectar els períodes de descans entre sessions, etc.)

A qui va dirigit?

_ La planificació anual va dirigida a aquells esportistes que pel tipus de feina, o altres causes de disponibilitat. no puguin garantitzar la dedicació necessària a la càrrega d'entrenament ideal.

_ Esportistes que disposen d'uns coneixements mínims sobre la Teoria de l'Entrenament referida a la seva modalitat esportiva, i poden afrontar per si mateixos les modificacions que poden anar surgint durant la llarga temporada.

_ Esportistes que no tinguin la facilitat del contacte personal amb l'entrenador, per tenir un lloc de residència no proper a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), o el compromís de contactar amb l'entrenador via internet o telèfon, aportant setmana a setmana els resultats i les observacions de la seva progressió.